Yogaschool Nieuws & Acties

Op deze pagina vind u de laatste nieuwtjes over de yogaschool en meer informatie over eventuele activiteiten die op handen zijn.

Vakantie overzicht 2022:
Meivakantie 3 - 7 mei
Zomervakantie 25 juli - 5 september


Zachte yoga

ZACHTE YOGA, zachte lichte yoga oefeningen, laagdrempelig en makkelijk uitvoerbaar. Fijn om te doen in periode van herstel (ook na corona) of wanneer gewone yoga (even) niet kan door beperkingen.
Docent Marieja van Bragt , locatie Hotel Lambert, woensdag 10.15 uur. Ook geschikt voor slechtzienden.


Ikigai Helmond

Mijn naam is Hilke van der Zanden. Eind 2019 ben ik geslaagd voor mijn 500 uurs Hatha yoga opleiding. Begin 2020 ben ik direct doorgegaan met een bijscholing voor Yin yoga. Onder de vleugels van yogaschool Marieja van Bragt, sla ik mijn vleugels uit binnen yogastudio Ikigai Helmond. Ikigai staat voor datgene waarvoor je je bed uitkomt, dat wat je gelukkig maakt en voldoening geeft. Heb jij jouw ikigai al gevonden?

Ongeveer 12 jaar geleden ben ik zelf begonnen met het beoefenen van yoga. Yoga heeft mij geholpen om mijn sterke rationele kant in verbinding te brengen met mijn lichaam en gevoelsleven. Wat voel ik eigenlijk en waar in mijn lijf manifesteert zich dat? Ik neem nu beide kanten mee in mijn les, mijn nuchterheid en no-nonsense mentaliteit gecombineerd met mijn rust en aandacht voor bewustzijn en bewustwording van wat er is en mag zijn.

Yin of Hatha?

Het een sluit het ander niet uit en alle yogavormen hebben veel overeenkomsten.

In mijn Hatha les leg ik de nadruk meer op de klassieke yogahoudingen en daag ik je uit om je fysieke grenzen te verkennen, op te zoeken n te accepteren. Parallel aan dat proces nodig ik je ook uit om je mentale beleving hierbij te onderzoeken. Hoe sta je tegenover jouw fysieke ervaring en hoe ga om met bijvoorbeeld weerstand, mentaal of fysiek? De fysieke kant van Hatha yoga richt zich in het algemeen meer op de spieren, kracht en balans.

Yin yoga is de yoga van de overgave. Yin yoga richt zich met name op het bindweefsel. Bindweefsel bevindt zich overal, in verschillende vormen, in ons lichaam. Het bepaalt letterlijk onze vorm en houdt ons lichaam bij elkaar. Soepel bindweefsel draagt bij in het flexibel houden van ons bewegingsapparaat, het voorkomen of verbeteren van stijfheid en betere doorstroom van de energie. Bij Yin yoga blijven we langer in de houding (3 tot 5 min). Juist hierdoor krijg je nog meer de mogelijkheid om te onderzoeken wat er in je omgaat, zowel metaal als fysiek.

In beide yogavormen is er volop aandacht voor de adem en wijze waarop deze zich in jouw lijf manifesteert en hoe je deze zelf kunt benvloeden.

Ik start met 4 lessen op donderdag:
Les: Tijd:  
Yin 9.15 10.15 20.30 21.30
Hatha 10.30 11.30 19.15 20.15
n proefles is altijd gratis. Iets meer tijd nodig? Neem een proefabonnement van 4 weken!

Ik hanteer dezelfde abonnementskosten als Marieja en vanaf vier deelnemers per les zal ik kunnen gaan starten. Ik hoop je te mogen ontmoeten in een van mijn lessen, neem gerust contact op:

Mail: ikigaihelmond@gmail.com
Telefoon of Whatsapp: 06-42308186


Beste (aspirant) yogaliefhebber,

Even voorstellen!

Mijn naam is Bart Schoemaker en sinds een aantal jaren ben ik actief in de
yogaschool van Marieja van Bragt. Met ingang van 1 februari 2022 verzorg
ik de Hatha-yogalessen op de woensdagavonden. De accenten in mijn lessen
liggen naast de Hatha-yogalessen op ademhalingsoefeningen om te ontspannen
en meditatie. Na mijn studie heb ik een aantal jaren gereisd over de wereld. Een van die reizen was door India. Daar heb ik kennisgemaakt met yoga, meditatie en spiritualiteit.
Dat heeft me niet losgelaten sinds die tijd. Vier jaar geleden heb ik besloten een opleiding
tot yogadocent te volgen. Inmiddels heb ik de opleiding tot Hatha-yogadocent afgerond.
Ook heb ik training gehad in Pranayama (adembeheersing). Praktische ervaring heb ik opgedaan
door fysieke en online lessen te geven als vervanger van Marieja. Daarnaast heb ik online meditatielessen gegeven.

Heb je zin om aandacht te besteden aan een gezond lichaam, een rustige
geest en wil je werken aan een verbeterde (werk) houding neem dan gerust
contact met me op voor een proefles. Je kunt ook bellen (06-543 933 79) of
e-mailen (bart_schoemaker@hotmail.com) als je aanvullende vragen hebt.


Ik hoor graag van je en hoop je te zien in een van de lessen.

Met yoga groet,
Bart